top of page
Завершено курси керівників гуртків художньо-естетичного напряму

26 лютого 2016 року закінчили свою роботу курси підвищення фахової кваліфікації керівників гуртків художньо-естетичного напряму (музичного, вокального, хореографічного, театрального та циркового мистецтва). Зміст курсів було спрямовано на поглиблення знань слухачів і вдосконалення набутих умінь з організації естетичного та національно-патріотичного виховання підростаючого покоління, формування в дітей та учнівської молоді особистісно-ціннісного ставлення до дійсності і мистецтва, естетич­ної свідомості, духовного са­мовдосконалення засобами позашкільної освіти.

Слухачам було запропоновано ряд навчальних занять щодо модернізації освітньої діяльності мистецьких гуртків, творчих об’єднань в умовах реформування системи освіти та суспільних викликів, вдосконалення їхнього організаційного, дидактичного, методичного забезпечення: «Позитивний імідж гуртка та шляхи його формування», «Національно-патріотичне виховання дітей та учнівської молоді засобами позашкільної освіти» (В.Ю. Гаврилюк, завідувач відділу позашкільної освіти), «Організація та зміст роботи з творчо обдарованими дітьми у гуртках художньо-естетичного напряму» (В.Д. Гутник, викладач кафедри філософії освіти та управління, директор ЦТДЮ «Соняшник»), «Музично-ритмічні ігри та вправи як засіб оздоровлення дітей різних вікових категорій» (І.В. Дубровіна, старший викладач кафедри філологічних, суспільно-гуманітарних та мистецьких дисциплін), «Формування творчих здібностей засобами музичного мистецтва» (О.А. Логімахова, в.о. завідувача відділу методики викладання предметів художньо-естетичного циклу) тощо.

Слухачі курсів відзначили високий рівень організації педагогічної практики, яка відбулася на базі Центру творчості дітей та юнацтва «Соняшник» Білоцерківської міської ради та Білоцерківського будинку художньої творчості. Слухачам були презентовані навчальні заняття і майстер-класи щодо організації та змісту освітньої діяльності вокального ансамблю (О.М. Гаврилюк, керівник народного художнього колективу «Вокальний ансамбль «Співограй»), організаційно-педагогічних і дидактичних аспектів освітньої діяльності ансамблю сучасної хореографії (Н.О. Левчик, керівник народного художнього колективу «Ансамбль сучасного танцю «Пріма»), основи техніки елементів сучасних танцювальних композицій (М.О. Заїченко, керівник танцювальної студії «Maximum»), формування творчої особистості засобами театрального мистецтва та літературної творчості (В.Д. Гутник, керівник зразкового художнього колективу «Літературна студія «Первоцвіт», Т.С. Яковенко, керівник театральної студії «Пролог»), організації та змісту роботи циркової студії (Л.В. Симоненко, керівник циркової студії «Арена»).

Родзинками педагогічної практики стали відвідини літературно-пісенного вечора «Герої не вмирають!», присвяченого подвигу Героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів АТО, за участю кращих дитячих творчих колективів ЦТДЮ «Соняшник», і навчальна екскурсія до зразкового музею народного побуту «Світлиця».

 

Захист творчих проектів слухачів відбувся у формі  майстер-класів, під час яких було презентовано авторські методичні системи та перспективний педагогічний досвід діяльності гуртків музичного, вокального, хореографічного, театрального та циркового мистецтва.

bottom of page